NIEUWE VOORZITSTER GAAT VOLUIT

​​

Irene Vanderjeugt geeft de fakkel door aan Marjolijn Vergote in bijzijn van projectmanager Amirthan Christy Charles.

ROESELARE / PITTEM - Vzw SOS Zoutmijnkinderen werd ruim een kwarteeuw geleden opgericht door Irene Vanderjeugt. Op 75-jarige leeftijd geeft ze nu de fakkel door aan Marjolijn Vergote, die zich het lot van uitgebuite kinderen en zieken in India verder zal aantrekken.

Wij durven opnieuw hopen op jullie begrip nu wij een wijziging in het vzw bestuur ‘sos Zoutmijnkin-deren-India’ moeten aankondigen: Irena Vanderjeugt - stichter van de vzw - vindt namelijk dat de tijd rijp is dat ze het voorzitterschap doorgeeft. Na een goed doordachte keuze legt zij haar taak met het grootste vertrouwen in de handen van Marjolijn Vergote. “Straks word ik 75 jaar, tijd dus dat er een frisse wind waait door onze vzw … tijd dus ook dat de algehele verantwoordelijkheid niet meer op mijn schouders rust… Tussen mijn eerste Indiareis in 1987 en dit afscheid zit er 28 jaar… de kinderen in India zijn vanzelfsprekend een wezenlijk deel van mijn leven geworden, een deel dat ik niet zomaar kan opzij leggen… Ik blijf dus graag als ‘erevoorzitter’ betrokken bij de werking van de vzw om - waar nodig en gewenst - met raad en daad bij te staan (zeker niet stiefmoederlijk). De duizenden kinderen van de allerarmsten, de kinderen van de meest uitgestoten en de kinderen met een beperking blijven op ons rekenen. Een sterke vzw ploeg van leden uit onze vzw-beginjaren en van nieuwe leden staat paraat om - samen met Marjolijn - die frisse wind te laten waaien in het belang van al deze Indiase kinderen. Met een grote dank voor jullie blijvende steun!” Irena Marjolijn Vergote uit Roeselare neemt nu de fakkel over en wordt voorzitter. ‘Ik geef mijn taak met plezier door aan mijn boezemvriendin Marjolijn. Ik ben blij dat ik de zware verantwoordelijkheid niet meer moet dragen, ik ga beter slapen.’ http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150619_01739255

Archief
Uitgelezen nieuwsberichten