DE HERDENKINGSVIERING VAN ARNE EN EVA…ONVERGETELIJK MOOI!

DE HERDENKINGSVIERING VAN ARNE EN EVA…ONVERGETELIJK MOOI!

Een beGeesterde misviering met diep rakende getuigenissen door de mama en zus van Arne en Eva…instrumentale muziek gespeeld door Arne op zijn saxofoon…de priester, een herder die leeft tussen en voor zijn schapen…een ontroerend mooi slotlied. Een herdenkingsviering op zijn sterkst.

Op het scoutsdomein een verzorgd ontmoetingsgebeuren, alles tot in de puntjes voorbereid door de ouders. Een heerlijk paellamaal voorafgegaan door een lekker geurend vissoepje met liefde klaargemaakt door de Orde van de paardenvissers van Oostduinkerke…je kon dit smaken. Een bezielde groep Scouts die lof en eer brachten aan Arne en Eva…vrienden voor het leven over de grens van de dood heen. Een uitnodigende foto- en powerpoint voorstelling, typerende filmfragmenten, een auditief reisverslag…die warme herinneringen aan Arne en Eva ten volle tot leven brachten. ‘Swing low’…samen gezongen en muzikaal begeleid door een vriend des huizes. Een zonnetje dat gratuit al de warmte schonk die ze in zich draagt.

Lieve (een bestuurslid van SOS Zoutmijnkinderen-India) lichtte beknopt toe wat er met de spaarcentjes van Arne en Eva en de opbrengst van de paella-maaltijd zal gebeuren. Nl. kindjes uit extreem arme gezinnen in het zuiden van Tamil Nadu (India) onderwijskansen geven. Mama Gerda en papa Roland gaan dit geld in juli tijdens de SCAD-inleefreis persoonlijk aan Mr Cletus en Mrs Amali overhandigen Ze zullen er ook een boom planten die Arne en Eva blijvend in herinnering brengen: geworteld in de aarde…reikend naar de hemel. Een onvergetelijke (moeder)dag…ingekleurd met toetsen van rouw, verbinden, danken, verinnigen, vriendschap…Arne en Eva vereeuwigen.

Archief
Uitgelezen nieuwsberichten